Hond

Voor de behandeling van de honden wordt er steeds gebruik gemaakt van technieken uit de osteopathie, fysiotherapie en manuele therapie.

Ook kan er gebruik gemaakt worden van de onderwaterloopband.

Tijdens een eerste behandeling (of intake) worden er een aantal vragen gesteld, eventuele video’s waarop het specifieke probleem te zien is bekeken, RX’en bekeken en wordt er een onderzoek van de hond gedaan. Afhankelijk van de bevindingen wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er reeds gestart met de behandeling.

Indien je hond komt voor hydrotherapie, is het aangeraden om een handdoek, halsband (geen tuigje), favoriet speeltje en lekkere snoepjes mee te brengen.

Ook is het best om de hond een paar uur voor de afspraak geen grote maaltijd te geven en vlak voor de afspraak de hond nog even uit te laten om ongelukjes te vermijden.

Osteopathie & fysiotherapie
 

Meer informatie

 

Hydrotherapie
 

Meer informatie

 

Contact

Equicani Osteopathie

2160 Wommelgem

0473532996
Waarom fysiotherapie voor honden?

Waarom fysiotherapie voor honden?

Geplaatst op: 2018-07-06

Beweging is zeer belangrijk voor onze viervoeters. Wanneer ze, om welke reden dan ook, belemmerd worden in hun bewegingsvrijheid heeft dit meestal ook effect op hun gedrag. Ze kunnen zich meer angstig, zenuwachtig...

Lees meer Meer nieuws
Waarom osteopathie voor paarden?

Waarom osteopathie voor paarden?

Geplaatst op: 2018-07-06

Paarden zijn van nature niet gemaakt om mensen te dragen op hun rug. Uiteraard kunnen ze ons prima dragen, maar wanneer er een (rug)probleem ontstaat, gaan we dit vroeg of laat merken in het gedrag van ons paard. ...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.