Hydrotherapie

Voor de hydrotherapie wordt gebruik gemaakt van een onderwaterloopband, dit is een loopband omgeven door glazen wanden, waardoor deze gevuld kan worden met water. Het water heeft een aangename temperatuur zodat de doorbloeding van gewrichten en spieren gestimuleerd wordt.

De snelheid en hellingsgraad van de loopband kan aangepast worden, net als de hoogte van het water. Op deze manier kan alles aangepast worden aan de noden van jouw hond.

Indicaties

De loopband wordt voor een heleboel indicaties ingezet, vaak als onderdeel van het revalidatieproces.

  In geval van spieratrofie (verminderde spiermassa)
  Na operaties aan de gewrichten
  Atroseklachten
  Gewichtsverlies
  Conditietraining

Contact

Equicani Osteopathie

2160 Wommelgem

0473532996
Waarom fysiotherapie voor honden?

Waarom fysiotherapie voor honden?

Geplaatst op: 2018-07-06

Beweging is zeer belangrijk voor onze viervoeters. Wanneer ze, om welke reden dan ook, belemmerd worden in hun bewegingsvrijheid heeft dit meestal ook effect op hun gedrag. Ze kunnen zich meer angstig, zenuwachtig...

Lees meer Meer nieuws
Waarom osteopathie voor paarden?

Waarom osteopathie voor paarden?

Geplaatst op: 2018-07-06

Paarden zijn van nature niet gemaakt om mensen te dragen op hun rug. Uiteraard kunnen ze ons prima dragen, maar wanneer er een (rug)probleem ontstaat, gaan we dit vroeg of laat merken in het gedrag van ons paard. ...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.