Paard

Het paard wordt voor de behandeling volledig gecheckt. Vaak wordt ook gevraagd om het paard even aan de hand te laten stappen, zodat er naar de beweging van rug, hals en benen gekeken kan worden.

De behandeling zelf is meestal een rustig gebeuren, waarbij de paarden zelf ook goed gaan ontspannen.

Omdat het hele lichaam nagekeken en behandeld wordt, is het belangrijk dat de paarden droog en proper zijn.

Een uur of drie voor de behandeling kan het paard best niet meer gewerkt worden, zodat het paard niet bezweet of opgewarmd is. Hierdoor kunnen de bevindingen van het onderzoek beïnvloed worden.

Na de behandeling is het de bedoeling dat de paarden 'rust' krijgen. Hoe lang dit is, wordt besproken na de behandeling, dit kan verschillen van paard tot paard. Met rust wordt er bedoeld dat het paard niet onder het zadel gewerkt mag worden, maar het paard moet wel de mogelijkheid krijgen om vrij te bewegen. Voldoende weidegang of vrij op de paddock is wenselijk.

Na de afgesproken rust kan de training opnieuw gestart worden. De eerste dagen is het belangrijk om voldoende lang actief in te stappen, en het paard goed voorwaarts neerwaarts te rijden.

Osteopathie en fysiotherapie
 

Meer informatie

 

Dry Needling
 

Meer informatie

 

Contact

Equicani Osteopathie

2160 Wommelgem

0473532996
Waarom fysiotherapie voor honden?

Waarom fysiotherapie voor honden?

Geplaatst op: 2018-07-06

Beweging is zeer belangrijk voor onze viervoeters. Wanneer ze, om welke reden dan ook, belemmerd worden in hun bewegingsvrijheid heeft dit meestal ook effect op hun gedrag. Ze kunnen zich meer angstig, zenuwachtig...

Lees meer Meer nieuws
Waarom osteopathie voor paarden?

Waarom osteopathie voor paarden?

Geplaatst op: 2018-07-06

Paarden zijn van nature niet gemaakt om mensen te dragen op hun rug. Uiteraard kunnen ze ons prima dragen, maar wanneer er een (rug)probleem ontstaat, gaan we dit vroeg of laat merken in het gedrag van ons paard. ...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.