Dry Needling

Dry Needling is een behandeling met holle naalden (acupunctuurnaalden) die triggerpunten in de spier opheft. Triggerpunten zijn verharde 'knopen' in de spieren, die ontstaan door overbelasting of trauma.

Net als bij osteopathie, gaat dry needling uit van het idee dat structuren in het lichaam met elkaar in verbinding staan, via spierketens.

Via het aanprikken van één punt, kan men dus meerdere plaatsen in het lichaam bereiken.

Dry Needling en osteopathie kunnen een goede aanvulling zijn op elkaar, daar dry needling spanning in de spieren kan wegnemen zodat er manueel makkelijker behandeld kan worden.

De methode is veilig, effectief en werkt snel.

Contact

Equicani Osteopathie

2160 Wommelgem

0473532996
Waarom fysiotherapie voor honden?

Waarom fysiotherapie voor honden?

Geplaatst op: 2018-07-06

Beweging is zeer belangrijk voor onze viervoeters. Wanneer ze, om welke reden dan ook, belemmerd worden in hun bewegingsvrijheid heeft dit meestal ook effect op hun gedrag. Ze kunnen zich meer angstig, zenuwachtig...

Lees meer Meer nieuws
Waarom osteopathie voor paarden?

Waarom osteopathie voor paarden?

Geplaatst op: 2018-07-06

Paarden zijn van nature niet gemaakt om mensen te dragen op hun rug. Uiteraard kunnen ze ons prima dragen, maar wanneer er een (rug)probleem ontstaat, gaan we dit vroeg of laat merken in het gedrag van ons paard. ...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.